Suomalaisten pikaviestinsovellukset listattiin – yksi ylivoimainen suosikki

Digi · Terhi Piiroinen

Suomalaisten suosituin pikaviestisovellus on Metan WhatsApp. Sen sijaan internetin ääni- ja videopuhelusovellusten käyttö on laskenut korona-ajan käyttömääristä. Peräti 83 prosenttia suomalaisista käyttää jotain pikaviestipalvelua viikoittain.

Perinteisten tekstiviestien lähettäminen ei ole yleistä, vaikka niitä kulkeekin käyttäjien välillä edelleen 743 miljoonaa kappaletta vuositasolla suomalaisten keskuudessa. Tekstareiden lähettäminen on vähentynyt kymmenessä vuodessa 72 prosenttia. Samaan aikaan pikaviestisovellusten viikoittainen käyttö on kasvanut 30 prosentista yli 80 prosenttiin.

Koronan aikana myös perinteiset puheluminuutit hetkellisesti kasvoivat, mutta ovat sittemmin taas laskeneet. Sulkujen aikana ihmiset käyttivät ääni- ja videopalveluita sekä töissä että vapaa-ajalla 40 prosenttia enemmän kuin nyt. Tiedot perustuvat Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin vuoden 2023 lopussa toteutettuun kuluttajatutkimukseen.