Vaasan kaupunki purkamassa rock-historiaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaasan kaupunki on purkamassa maineikkaan Rock Werstas -harjoitustilan. Tilassa ovat vuosien varrella harjoitelleet lukuisat Vaasasta nousseet rock-yhtyeet. Vaasan elävän musiikin yhdistyksen, eli Welmu ry.:n, ylläpitämää tilaa ollaan nyt purkamassa ”tarpeettomana” uusien suunnitelmien tieltä.

Jos tila puretaan, samalla tuhoutuu maineikas ja kaupungin kevyelle musiikille kallisarvoinen tila. Tällä hetkellä tilassa harjoittelee kymmeniä yhtyeitä.

Vaasalaista rock-kansaa edustava Welmu ry. on päättänyt nousta barrikaadeille ja kerätä adressin, jolla Art Cityksi tunnustautunut Vaasan kaupunki peruisi suunnitelmansa. Adressiin voi osallistua helposti internet-osoitteessa: http://rockwerstas.welmu.com.

Vaasan kaupunki on aiemminkin kunnostautunut rock- ja nuorisokulttuurin väheksyjänä. Kulttuurirahoja on jo vuosien ajan ohjattu lähinnä taiteeseen sekä aikanaan myös konkurssikypsään Rantarock -festivaaliin. Samalla bändien harjoitustilojen määrä on vähentynyt hälyttävästi. Tällä kertaa kaupungin nuorisotoimi on kuitenkin mukana puhumassa Werstaan puolesta.