Älä heitä mansikan kantoja pois – ovatkin terveysherkku

Mansikat ovat suosittuja ja terveellisiä kesänaposteltavia. Useimmat perkaa vihreät mansikankannat pois ja heittää roskiin. PureWow vinkkaa, että kantoja voi myös valmistaa ruoaksi ja syödä.

MAINOS
MAINOS PÄÄTTYY

Mansikan kantojen on todettu lievittävän turvotusta ja helpottavan nivelkipuja. Niitä voi valmistaa teen tavoin tai lisätä vaikka smoothien sekaan. Vihreän kannan maku muistuttaa etäisesti pinaattia.

Mansikan marjoja nauttimalla voi edesauttaa hyvinvointia kokonaisvaltaisesti. Niissä on runsaasti C-vitamiinia. Lisäksi mansikat alentavat verenpainetta ja parantavat sydämen toimintaa.

Voit lukea Starassa myös lisää tähän kyseiseen artikkeliin liittyvistä aiheista, kuten tai laajemmin aihealueesta Ruoka Terveys Viihdeuutiset.