Maailman vanhin hotelli samassa perheessä yli tuhat vuotta – aloitti vuonna 705

Matkailu · Terhi Piiroinen

Entisaikoina majoitustoimintaa tapahtui erityisesti ihmisten kodeissa, kun kulkijat pyysivät yösijaa tuvasta. Varsinaisia majataloja tai puolimatkan kievareita perustettiin paikoille, joissa oli vilkkaampi liikenne. Esimerkiksi Pariisissa ja Roomassa on klassisia hotellirakennuksia, mutta Japanissa on majatalo, joka on toiminut yli tuhannen vuoden ajan.

Nishiyama Onsen Keiunkan on japanilainen lomakeskus lähellä Fuji-vuorta. Se on ollut toiminnassa vuodesta 705. Hotelli on toiminut saman perheen sisällä 52 sukupolven ajan. Guinnessin maailmanennätystaho on tunnustanut sen virallisesti maailman vanhimmaksi, jatkuvasti toimivaksi hotelliksi. Fujiwara Mahito perusti majatalon vuonna 705, ja hänen perheensä on ollut majoitusalan asiantuntijana siitä lähtien.

Vaikka majataloa on modernisoitu ja kunnostettu melkoisesti vuosien varrella, ovat tärkeimmät nähtävyydet, kuten kuumat lähteet ja hulppeat maisemat yhä pysyneet paikan vetovoiman keskipisteenä. Hotellissa on 37 huonetta. Kaikki on sisustettu perinteiseen japanilaiseen tyyliin. Hinnat alkavat noin 400 eurosta per yö.