Tiedemiehet toteuttivat mammutinlihapullan – uskaltaisitko maistaa esihistoriallista lihaa?

Australialainen elintarvikeyritys on kehittänyt lihapulla esihistoriallisen mammutin lihasta. Vaikka mammutit ovat kuolleet sukupuuttoon aikapäiviä sitten, on niiden DNA otettu talteen. Mammutinlihaa on viljelty laboratoriossa.

---
---

Elintarvikeyritys on tutkinut laboratoriossa kasvatetun 50 eksoottisen lajin potentiaalia alpakoista riikinkukkoon. Pyrkimyksenä on keksiä täydellinen proteiini, Guardian raportoi.

– Haemme jatkuvasti maapallolta ainutlaatuisia soluja tai soluyhdistelmiä inspiroidaksemme upeita uusia tuotteita ja vieläkin parempia ruokailukokemuksia, Vow-niminen yritys kertoo verkkosivuillaan.

Lihapulla on esillä NEMO Science Museumissa Amsterdamissa. Mammutin lihaa ei ole ollut olemassa 10.000 vuoteen. Kukaan ei kuitenkaan ole maistanut sitä.

– Emme ole nähneet tätä proteiinia tuhansiin vuosiin – joten meillä ei ole aavistustakaan siitä, kuinka immuunijärjestelmämme reagoisi, jos syömme sitä, tiedemiehet myöntävät.

Voit lukea Starassa myös lisää tähän kyseiseen artikkeliin liittyvistä aiheista, kuten tai laajemmin aihealueesta Viihdeuutiset.