David Guetta paljasti Staralle kuinka läpimurto tehtiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Konemusiikin supertähti David Guetta vieraili viime viikolla Tukholmassa esittelemässä tänään julkaistavan Nothing But The Beat -albuminsa kappaleet ensimmäistä kertaa Euroopassa. Stara oli paikalla ainoana suomalaismediana ja tapasi David Guettan haastattelun merkeissä.

Supertähden kappaleiden vieraslista on vertaansa vailla. Hänen kanssaan ovat levyttäneet muiden muassa Rihanna, Flo Rida, Nicki Minaj, Taio Cruz, Ludacris, Will.i.am, Usher, Akon ja Snoop Dogg. Nyt David Guetta kertoi haastattelussa kuinka tällaiseen tilanteeseen päädyttiin. Lopputulos oli nimittäin monien onnekkaiden sattumien summa.

– Se tapahtui itse asiassa hieman vahingossa. Ensin tein vain biittejä itselleni ja tiskijukille, ja sitten tapasin gospel-laulaja Chris Willisin. Ryhdyimme kirjoittamaan kappaleita yhdessä ja se muutti näkemykseni musiikista. Ennen sitä tein biittejä ja bassokuvioita, mutta yhteistyön myötä aloin arvostaa melodioita, David Guetta kertoi Staralle.

– Sitten syntyi kappale nimeltä Love Is Gone, jota ryhdyttiin soittamaan joka puolella – myös Yhdysvalloissa klubeilla, joissa ei normaalisti soitettu elektronista musiikkia. Sitten hiphop-tähdet kuulivat kappaleeni, mutta eivät vielä tienneet kuka minä olin.

– Eräänä päivänä The Black Eyed Peas -yhtyeen Will.i.am otti yhteyttä Beatportin kundeihin ja kysyi tiesivätkö he kuka on tehnyt Love Is Gone -kappaleen. He tunsivat minut ja soittivat kysyäkseen haluaisinko tehdä yhteistyötä The Black Eyed Peasin kanssa. Sitten lähetin heille I Got A Feeling -kappaleen. Samaan aikaan Kelly Rowland ihastui kappaleeseeni ja kertoi haluavansa laulaa kappaleessani. Sitä voisi sanoa aika hyväksi aluksi, David Guetta nauraa.

Grammy-palkittu konemusiikin hittituottaja-artisti David Guetta julkaisee uuden Nothing But the Beat albuminsa 31. elokuuta. Levyn ensimmäinen singlelohkaisu Where Them Girls At on myynyt jo yli 800.000 kappaletta ja ollut 15 eri maan Top 10 -singlelistalla. David Guetta on värvännyt viidennelle täyspitkälle albumilleen mukaan huippuluokan tähtikaartia. Vierailemassa ovat muiden muassa Flo-Rida, Nicki Minaj, Taio Cruz, Ludacris, Will.i.am, Usher, Akon ja Snoop Dogg.