Live 8 lähetyksestä valitustulva

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime lauantaina nähty kymmenen konsertin Live 8 -spektaakkeli ei mielyttänyt kaikkia television katsojia. Varsinkin Britanniassa BBC sai vastaanottaa sadoittain vihaisia kommentteja ja valituksia maratonlähetykseen liittyen.

Eniten katsojia Britanniassa ärsytti hiphop-stara Snoop Doggyn alituinen kiroilu. Hänen sanavarastoonsa oli jämähtänyt ns. heavyrotaatioon mm. ”motherfu**er” -ilmaisu, jota hän viljeli useampaankin otteeseen.

Varsinkin lähetystä katsoineita äitejä ärsytti myös megatähti Madonnan kiroilu suorassa lähetyksessä. Keikkansa aikana hän tiedusteli katsojien valmiutta kysymällä vapaasti suomennettuna ”Oletteko valmiita v***n Lontoo?!”.

Toisen kerran kirosanoja pääsi Madonnalta ennen haastattelua, kun Madonna ei tiennyt kameroiden käyvän. Hän ilmaisi teknikoille ärtymyksensä konsertin valoista rykäisemällä ”Ettekö voi tehdä jotain noille v***n valoille?!”.

BBC on pahoitellut tähtien rajua kielenkäyttöä. Verrattuna lähetystä katsoneisiin miljardeihin ihmisiin valitusten määrä ei ole kovin suuri.