Virvoitusjuomapulloihin uudenlaiset korkit: ”Alussa korkki varmasti tuntuu vieraalta”

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Virvoitusjuomapullojen korkkeihin on tulossa muutos. EU:n kertakäyttömuovidirektiivin vuoksi muovista valmistetun korkin on pysyttävä juomapakkauksissa käytön aikana. Tavoitteena on varmistaa korkkien kierrätys uusiokäyttöön.

Coca-Cola ja Sinebrychoff ovat tiedottaneet pilotoivansa uudenlaisia korkkeja ensimmäisenä puolen litran Fanta-pulloissa. Uudet pullot ilmestyvät kauppoihin lokakuussa. Pulloissa korkki on kiinni pullon kaularenkaassa pienellä muovisaranalla.

– On hienoa, jos kuluttajat opettelevat käyttämään uusia saranakorkkeja repimättä niitä irti ja palauttavat pullon korkkeineen kierrätettäväksi. Alussa korkki varmasti tuntuu vieraalta, mutta siihen tottuu alan siirtyessä vähitellen kokonaan käyttämään vastaavanlaisia korkkeja, kertoo Suomen Coca-Colan yhteiskunta- ja vastuullisuuspäällikkö Théa Natri tiedotteessa.

Sarankorkkipullo palautetaan kaupan pullonpalautusautomaattiin korkkeineen. Uudenlaiset korkit saapuvat myös muihin Coca-Colan ja Sinebrychoffin pulloihin viimeistään vuoden 2024 alussa.