Ranskalainen tutkimus: Naisten ei pitäisi käyttää rintaliivejä!

Terveys · Annukka Heikkilä

Naiset alkavat käyttämään rintaliivejä yleensä heti, kun rinnat alkavat kasvamaan. Moni muistaa ensimmäiset rintaliivinsä ja niiden ostamisajankohdan, sillä liivien ostaminen on ensimmäisiä askeleita, jotka tytöt ottavat kohti naiseutta.

Uusimman tutkimuksen mukaan rintaliivien pitäminen on kuitenkin suuri virhe, jos haluaisi pitää rintansa terhakoina. Metro-lehti kertoo ranskalaisesta Jean-Denis Rouillon johtamasta tutkimuksesta, jonka mukaan rintaliivit löysyttävät rintoja.

Rouillonin tutkimustuloksista kävi ilmi, että naisten nännit voisivat nousta noin 7 millimetriä jokaista vuotta kohti, kun he eivät olisi käyttäneet liivejä. Rintaliivit pysäyttivät rinnoissa luonnollisesti kasvavan tukikudoksen muodostumisen, koska rinta ei tarvinnut luonnollista tukea rintaliivien vuoksi.

Rinnan oman vähäisen tukikudoksen myötä rinnat alkavat itseasiassa roikkumaan rintaliivien käyttämisen myötä. Liivit pitävät rinnan ylhäällä, mikä estää tukikudoksen muodostumisen, mutta ei estä rinnan edestakaista liikehdintää monenkaan liivimallin kohdalla.

Rouillon on tutkinut 330 naisen rintoja jo 17-vuoden ajan ja mitannut niiden muuttumista. Tutkimustuloksista huolimatta Rouillon ei suosittele aikuisia naisia heivaamaan rintaliivejään nurkkaan, koska tukikudoksen muodostuminen vanhemmalla iällä ei ole enää varmaa eikä se luultavasti pystyisi palauttamaan valmiiksi venynyttä kudosta.