Massive Attact Provinssirockiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Ensi kesänä 25-vuotisjuhlia viettävä Provinssirock on vahvistanut ensimmäiset ulkomaiset esiintyjät. Kesäkuun puolivälissä vietettävään festivaaliin tulonsa ovat vahvistaneet Massive Attack, Queens Of The Stone Age, Dave Gahan, In Flames ja David Holmes presents The Free Association.

Juhlavuoden kunniaksi tapahtuman ohjelmaan panostetaan aiempaa enemmän. Viime vuonna Provinssirockissa vieraili yli 68 000 kävijää kolmen festivaalipäivän aikana. Tapahtuman liput tulevat myyntiin maaliskuun loppupuolella.

Massive Attackin uusi levy 100th window on ilmestynyt pari viikkoa sitten. Levy meni välittömästi Suomen sekä Englannin listaykköseksi. Massive Attack on elektronisen musiikin uranuurtajia, joka on julkaissut levyjä harvoin.

Queens Of The Stone Age on vieraillut Provinssirockissa jo vuonna 2000. Viime vuonna julkaistu yhtyeen albumi “Songs for the deaf” oli sekä arvostelu –että myyntimenestys. Dave Gahan tunnetaan Depeche Mode yhtyeen laulajana. Gahanilta ilmestyy soololevy kevään loppupuolella .

Irlantilainen David Holmes tunnetaan musiikin monitoimimiehenä. DJ:nä aloittanut ja myös filmimusiikin kautta tunnetuksi tullut Holmes tulee Provinssirockiin pääasiallisesti amerikkalaisista muusikoista koostuvan yhtyeen kanssa.

Ruotsalainen In Flames on kohonnut metalliyleisön suosikiksi. Energisenä lavaesiintyjän tunnettu on yhtye on vieraillut Suomessa useasti aiemmin.