Ville Pusa

Haastattelut · Stara.fi

Teatterin ja erityisesti musikaalin ystävillä yksi kevään kiinnostava kohde on Helsingin Kaupunginteatterin suurmusikaaliksi tituleerattu Miss Saigon.

Musikaali, joka tarjoaa historian havinan merkeissä kauniin ja koskettavan rakkaustarinan. Musikaalissa seurataan vietnamilaisen tytön ja amerikkalaisen sotilaan rakkautta vaikeina sodan aikoina. Mitä tapahtuu rakkaudelle, kun amerikkalaiset joukot vetäytyvät maasta, ja pari joutuu erilleen tavatakseen lopulta muutaman vuoden päästä uudelleen?

Musikaalin naispääosassa vuorottelevat Jenni Storbacka ja Sanna Majuri sekä miespääosassa vastaavasti virolainen nuori tähti Koit Koome ja Mika Turunen. Musikaalin on ohjannut ruotsalainen Georg Malvius.

Nuorekkaasta yli neljänkymmenen esiintyjän tekijäjoukosta löytyy myös kotimaan pop-maailmasta tuttu, musikaaleissakin viime aikoina viihtynyt, Ville Pusa. Miss Saigonissa hän esiintyy Pohjois-Vietnamin armeijan sotilaana.– Ajattelin, että kyseessä on pikku rooli, joten sen voi tehdä hyvin levyn teon rinnalla. Mulla on yleensäkin sellainen elämänfilosofia, että täällä eletään vain kerran ja kaikkea pitää kokeilla, kertoo Ville.

Uusimpaan musikaaliinsa Miss Saigoniin Ville tutustui ensimmäistä kertaa noin kymmenisen vuotta sitten Lontoossa. Hän kuitenkin myöntää, ettei nuorempana oikein tajunnut musikaalien arvokkuutta. Nyt hän kuvailee Miss Saigonia isoksi, hienoksi ja koskettavaksi musikaaliksi, jossa on ilo olla mukana. Ville Pusa laulaa Miss Saigonissa tenoria ja kertookin, että musikaalissa vaaditaan kovaa laulutaitoa.– Hyviä biisejä ja hyvää musiikkia, lauletaan korkealta ja kovaa.

Ville Pusalla on kiirettä, sillä teatterin lisäksi musiikkipuolellakin riittää tekemistä. Ville kertoo olevansa erityisen iloinen siitä, että hänellä on ollut viimeaikoina etuoikeus tehdä musiikkia myös muille artisteille. Yhteistyötä on tehty esimerkiksi Tik Takin kanssa, ja paljon soittoa saanut Suomen Idolsin Tuulet puhaltaa on Villen sanoittama.

Parhaillaan Miss Saigonissa olevan roolinsa ohella hän viimeistelee studiossa uutta huhti-toukokuussa ilmestyvää albumiaan. Sen tiimoilta toteutuu pitkäaikainen haave lähteä musisoimaan myös Ruotsiin.– Siistiä, kun tapahtuu ja tekemistä riittää, Ville kommentoi.

Uuteen valmistuvaan levyynsä Ville Pusa kertoo olevansa jo tässä vaiheessa suorastaan törkeän tyytyväinen ja luvassa on tuttua melodista kitarapoppia.

Minna Ruotsalainen