Rantarockin laittomuudet oikeudessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kolme vuotta sitten konkurssiin menneen Rantarock -festivaalin petoksia ja muita laittomuuksia on puitu Vaasan käräjäoikeudessa. Laittomuuksien ja muiden sotkujen määrä oli yllätys myös viranomaisille. Festivaalin takaa ei nimittäin löytynyt montaakaan rehellistä sopimusta tai henkilöä.

Yrityssekoilujen, bulvaanien ja väärennettyjen sopimusten seasta yritettiin oikeuden istunnossa kaivaa esiin syyllisiä. Yritysten tuhotut kirjanpidot ja muut sekavuudet tekivät sen kuitenkin vaikeaksi. Syyttäjä vaatii yhdeksässä syytekohdassa osallisille rangaistuksia mm. törkeistä petoksista, väärennöksistä ja kavalluksista.

Festivaalia on syytetty myös vuosia jatkuneesta esiintyjälistojen väärentämisestä, kun tapahtumaa on markkinoitu lukuisten yhtyeiden ja artistien nimillä, joita ei kuitenkaan koskaan oltu kyseiseen tapahtumaan varattu.

Rantarock -festivaali loppui kaaokseen vuoden 2001 juhannuksena. Festivaali oli tosin konkursissa jo ennen juhannusta. Viimeisen tapahtuman kaaoksen selvittämisessä tarvittiin myös lukuisien poliisipartioiden apua, kun palkkaa ilman jääneet järjestysmiehet lopettivat työn kesken festivaalin.