Isä-Bush ruotii Michael Moorea

Viihdeuutiset · Stara.fiAmerikkalaisen ohjaaja Michael Mooren dokumentti Farenheit 9/11 voitti äskettäin Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon. Dokumentissa Moore arvostelee kärkkäästi Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin toimia Irakin sodassa.

Nyt pelkuripresidentin isä on tullut poikansa avuksi taisteluun Moorea vastaan. Isä-Bush on nimitellyt Moorea mm. ilmapalloksi. Kannatustaan koko ajan menettävän presidentin taustajoukot ovat lisäksi kyhänneet kasaan Moorea vastustavan kampanjan, jolla yritetään estää Bush-vastaisen dokumentin esittäminen elokuvateattereissa.

Irakin sotaa käsittelevä dokumentti voi myös Mooren kannattajien mukaan sisältää ns. puolitotuuksia, mutta he korostavat sen olevan ainakin pääpiirteittäin oikeassa. Dokumentissa ruoditaan siis Irakin sotaa ja Bushin toimia, ja se tullaan näkemään mahdollisesti Suomessakin kesän aikana.