Nettimusiikille jaetaan kultalevyjä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltain ääniteollisuuden kattojärjestö RIAA on päättänyt vahvistaa internetin asemaa laillisena musiikin jakajana. Jatkossa järjestö myöntää kulta- ja platinalevyjä myös netistä laillisesti ladatuille kappaleille ja levyille.

Kultalevyjen jakoperuste on sama kuin kaupoissakin, eli ne jaetaan myynnin perusteella. Jatkossa Yhdysvalloissa netti-kultasingleen oikeuttaa 100.000 myytyä kappaletta ja platinaan 200.000 kappaletta.

Britanniassa aletaan julkaista syksyllä top-listoja mm. soittoäänille ja netistä ladatulle musiikille.

Applen kansainvälinen iTunes -levykauppa avasi äskettäin uusimman musiikkikauppansa myös Euroopassa. iTunes on myynyt jo vajaat 100.000.000 kappaletta. Sadan miljoonan myydyn kappaleen rajan uskotaan rikkoituvan lähiaikoina.

Uusimmat