HIM solmi megaluokan levydiilin

Viihdeuutiset · Stara.fiSuomalainen lovemetallin sanansaattaja HIM on solminut suuren levytyssopimuksen Sire Recordsin kanssa. Stara.fi ounasteli asiaa jo pari viikkoa sitten. Nyt solmittu sopimus on arvoltaan suurin suomalaisen yhtyeen koskaan solmima. Summaa ei ole paljastettu, mutta se tulee parhaassa tapauksessa olemaan kahdeksannumeroinen. Sekä euroissa että dollareissa.

Sopimus käsittää parhaimmillaan viiden levyn julkaisun. Kaksi albumia julkaistaan varmasti, ja kahteen muuhun uudella levy-yhtiöllä on optio. Lisäksi, mikäli neljäs levy myy yli 3 miljoonaa kappaletta, yhtiöllä on optio viidenteen levyyn.

Levy-yhtiön vaihdon mahdollisti HIMin äskettäin loppunut sopimus BMG Finlandin kanssa. Uudeksi levy-yhtiöksi olivat ehdolla lähes kaikki suuret levy-yhtiöt. Uusi sopimus mahdollistaa levyn julkaisun samanaikaisesti ympäri maailmaa. Ei siis osissa ja maa kerrallaan, kuten tähän saakka. Suomi ei kuitenkaan kuulu sopimukseen, vaan yhtyeen kotimaa jää bändin vapaaksi ”testikentäksi”.

Yhtyeen seuraava single julkaistaan mahdollisesti jo helmikuussa. Seuraava kokonainen albumi tullaan ehkä julkaisemaan vuoden 2005 loppupuolella. Sire Records on Warner Musicin alamerkki. Se nosti aikanaan pinnalle mm. Madonnan. Nyt HIM on nostettu tärkeimpään luokkaan, eli yhtiön ykköskaartiin muiden maailmanlaajuisesti tunnettujen bändien joukkoon.