Vaasan rock-pyhättö pelastumassa?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vaasassa on jo pitkään käyty kädenvääntöä muusikkopiirien ja kaupungin välillä. Kiistakapulana ovat olleet bändien harjoittelutilana toimiva Rock-Werstas ja maineikas Club25 -rock-klubi. Kaupunki on suunnitellut vuokraavansa Rock-Werstaan muille, ja Club25:n tulevaisuus on ollut myös vaakalaudalla.

Rockväki ympäri maata on ottanut kantaa tilojen säilytyksen puolesta. Nyt Vaasan elävän musiikin yhdistys, Welmu ry., on ilmoittanut kaupunginvaltuustolle olevansa kiinnostunut ostamaan tilat. Asiasta ilmoitti valtuustolle Klamydia-yhtyeen vokalisti Vesa Jokinen, kertoo sanomalehti Pohjalainen.

Vaasan kaupungin maine dynaamisena kulttuurikaupunkina on jo mennyttä, vaikka tilat saataisiinkin pelastettua. Rock- ja nuorisokulttuuria ei ”länsirannikon helmessä” tueta.