Tuvalu kielsi radiosoiton

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kotimaisen Tuvalu-yhtyeen musiikkia ei kovin usein kuulla radioaalloilla. Syy ei ole radioiden musiikkipäälliköissä, vaan yhtye on itse kieltänyt radiosoiton. Netissä Tuvalun kundit perustelevat kieltoa näin:

Jos verorahoin ja lupamaksuin rahoitettu toiminta formatoidaan niin kapeaksi kuin YleX:n soittolista, eikä kanavan musiikkipäällikkö suostu edes tapaamaan muita kuin neljän ylikansallisen levy-yhtiön ja parin niiden omistuksessa olevan levymerkin edustajia, on jotain hälyttävästi vialla. Yksi Ylen erityisistä tehtävistä on kuitenkin kulttuurin edistäminen ja tukeminen

Yhtyeen musiikkia ei ehkä olisi koskaan kuultu radiossa ilman kieltoakaan. Siitä huolimatta pojat puhuvat täyttä asiaa. Millaista poikien soittama poppi on? Siitä pitää ottaa selvää levyn tai keikan muodossa. Ei välttämättä paras mahdollinen idean uudelle yhtyeelle. Yhtyeen mukaan musiikki on runollista tunnelmarockia.