PMMP:n Rusketusraidat-hitti onkin kopio?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Parin kesän takainen PMMP-yhtyeen jättihitti Rusketusraidat on osittainen kopio Annie -nimisen popparin vuonna 1999 julkaistusta Greatest Hit -kappaleesta. Asian toi esiin sunnuntaina Nelosella esitetty 4Pop -musiikkiohjelma.

4Pop oli haastatellut PMMP:n kappaleen säveltänyttä Jori Sjöroosia, joka oli myöntänyt kuulleensa Annien kappaleen, ennen kuin sävelsi Rusketusraidat -kappaleen. Sjöroosin mielestä kyse voi olla alitajuisesta ”kopioinnista”. Hän kiisti tahallisen kopioinnin.

Annie, eli oikealta nimeltään Anne Lilia Berge-Strand, oli ihmeissään kopioinnista. Hänen tuore Chewing Gum -kappaleensa on parasta aikaa monen maan tanssilistoilla. Hänen yhtenä tuottajana toimii suomalainen, Op:l Bastards -yhtyeestä tuttu T.A. Kaukolampi.

Annien Greatest Hit -kappaleen voi kuulla hänen internetsivuillaan osoitteessa: http://www.anniemusic.co.uk/.