De La Soul keikalle Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi maailman tunnetuimmista hiphop-yhtyeistä, yhdysvaltalainen De La Soul, saapuu keikalle Suomeen 10. joulukuuta. Bändi nähdään silloin Helsingin Nosturissa.

Edellisen kerran yhtye käväisi Suomessa pari vuotta sitten, kun yhtye esiintyi Nosturissa ja Pori Jazzissa. Pori Jazzin keikka oli silloin todella heikko esitys, kun yhtye haukkui samaan hengenvetoon niin Porin kuin yleisönkin. Toivottavasti yhtye saapuu nyt Suomeen hiukan paremmalla tuulella.

De La Soul muodostettiin 80-luvun lopulla. Samassa Long Islandin high schoolissa opiskelleet Kelvin Mercer (Posdnuos), David Joliceur (Trugoy the Dove) ja Vincent Mason (Pasemaster Mase) julkaisivat ensimmäisen albuminsa 3 Feet High And Rising vuonna 1989, jolta lohkaistu single Me Myself And I nousi Yhdysvaltain r&b –listan ykköseksi.

Uudella albumilla Grind Date vierailevat mm. ohjaaja Spike Lee, Bonz Malone ja Wutang Clanin Ghostface. Tuottajina ovat hääräilleet mm. Slum Villagen JayDee sekä Dave West ja Madlib.

Viimeisten kolmen vuoden aikana yhtye on paitsi työstänyt uutta levyään, konsertoinut mm. Prahassa, Puolassa ja Irlannissa, suunnitellut Nikelle kenkämallia De La Dunk.