Axl Smith

Haastattelut · Stara.fi

Haastattelussa ruudun jättänyt Suomen MTV-edustaja, eli videojockey Axl Smith. Mies kertoi Stara.fi:lle tunnelmistaan pari päivää ennen armeijan harmaisiin astumista. Mitä tapahtuukaan kuuluisalle hiuspehkolle?

Tavoitimme iloisella tuulella olevan Axl Smithin perjantai-iltana puhelimitse. Jäljellä on enää kaksi päivää siviilissä, sillä maanantaina mies suuntaa yhdeksäksi kuukaudeksi valtion palvelukseen, kun työ MTV Nordicin juontajana vaihtuu puolustusvoimien harmaaseen arkeen.

– Maanantaina alkaa uudet kujeet. Odotan inttiin menoa hyvällä mielellä, Axl toteaa tyynenä. Lähden katsomaan, että millaista hommaa se oikein on. Isoisäni oli tulikokeessa sodassa vain 18-vuotiaana, joten ei tämä nyt ole mitään, jos menen sinne vähän soittelemaan. Ajattelin jatkaa siellä lauluhommia ja soittaa saksofonia, hän lisää.

Axl suorittaa palveluksensa Lahdessa soittokunnan hommissa. Se tuskin on rankin mahdollinen paikka suorittaa asepalveluksensa, mutta sitä ennen suoritetaan kuitenkin kymmenen viikon peruskoulutus.

Axl Smithin mahtavan kokoinen hiuspehko on tuttu jokaiselle MTV Nordicin katsojalle. Armeijan harmaissa ei pitkiä hiuksia tunnetusti katsota hyvällä, joten kuinka käy Axlin huolella ja rakkaudella kasvatetun tukkalaitteen?

– Sunnuntaina lähtee kaikki pois, Axl toteaa selvästi haikeana. Se on varmasti tämän koko jutun pahin isku. Minulle tulee takuulla alaston olo ilman hiuksia.

Axlin hiuspehko on varmasti tällä hetkellä yksi Pohjoismaiden kuuluisimmista. Monia varmasti kiinnostaakin, mihin tuo hiusmäärä päätyy leikkauksen jälkeen?

– Ei se roskikseen päädy. Itse asiassa sukulaiset, tädit ja muut, ovat jo varanneet sen. Hiukseni jaetaan siis kihara per sukulainen, Axl nauraa.

Vuoden toisella puoliskolla lanseerataan kauan odotettu MTV Finland. Kuinka inttiin meno vaikuttaa tähän projektiin?

– Lähden juuri nyt inttiin, koska ehdin tulla takaisin juuri ennen kun lanseeraamme Suomen MTV:n. Se aloittaa toimintansa vasta loppukesästä tai sen jälkeen. Intti on siis hyvä käydä nyt alta pois. MTV:llä on touhu nyt kovin sekavaa, kun kanava jaetaan neljään osaan. Siellä on aikamoinen mylläkkä menossa ja nyt säästyn siltä kaikelta.

Axl Smithin osalta MTV Finlandin kuvio on vielä hieman auki. Varmuutta ei ole tullut niin toimenkuvaan kuin asemapaikkaankaan. Aikaa toki vielä on.

– Oma roolinin on vielä vähän auki. Sopimustakaan ei vielä ole, kun asemapaikkaa ei vielä tiedetä. MTV Nordicin lähetykset tehtiin aluksi Lontoosta, joten jotain sellaista voi alussa olla. Toivottavasti pääsen mukaan kanavalle. Alustavia neuvotteluita on kyllä jo käyty.

– Olisi erittäin hienoa päästä tekemään Suomen MTV:tä. Samalla saisin edustaa suomenkielellä suomalaisia yhtyeitä.

Axl pääsee armeijan harmaista eroon vasta syys-lokakuun vaihteessa. Siihen saakka… Aamukasaaaa!!!!!!!! Ei vais, leppoisia aamuherätyksiä toivottelee Stara.fi toimitus!

Jocka Träskbäck