Kate Bush tekee paluun

Viihdeuutiset · Stara.fi

80-luvulla menestynyt Kate Bush on pysytellyt jo pitkään täysin poissa julkisuudesta, mutta on luvannut tehdä paluun vuonna 2005 julkaisemalla ensimmäisen albuminsa 12 vuoteen.

Bush vetäytyi pois julkisuudesta poikansa Bertien synnyttyä. Samalla hän vetäytyi myös musiikkimaailmasta. Hänen edellinen levynsä The Red Shoes julkaistiin vuonna 1993.

– Olen tyytyväinen kaikkien panokseen uuden levyn teossa. Toivon, että se täyttää odotukset. Poikani on pitänyt minut kiireisenä, hän on loistava kaveri, Bush kertoo viestissä faneilleen.

Uudella levyllä on mukana edesmenneen Michael Kamenin soittamia jousisoittimia parilla raidalla. Ne äänitettiin vuonna 2003 Lontoon Sinfoniaorkesterin kanssa kuuluisassa Abbey Roadin studiossa. Kamen kuoli kuukausi tämän jälkeen.

Levyllä vierailevat myös Emma Murphy, Susanne Pell, perkussionisti Peter Erskine, rumpali Stuart Elliot ja basisti Mick Karn. Levy tulee olemaan Bushin kahdeksas studiolevy.

Kate Bush muistetaan parhaiten mm. hiteistä Running Up That Hill ja Cloudbusting. Hänen ensimmäinen hittinsä oli 1978 julkaistu Wuthering Heigts albumilta The Kick Inside.