Tervomaa ja Nightwish Emma-suosikit

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden 2004 Emma-palkinnon ehdokkaat on julkistettu. Eniten ehdokkuuksia saivat Jonna Tervomaa ja Nightwish – molemmat kahmivat viisi ehdokkuutta. Tervomaa on ehdolla parhaan naissolistin, vuoden rock-albumin, parhaan albumin, vuoden biisin ja vuoden kotimainen artisti -sarjoissa.

Nightwish on ehdolla vuoden yhtyeen, parhaan metallialbumin, vuoden albumin, vuoden biisin sekä parhaan kotimaisen artistin sarjoissa. Yhtyeellä on mutkan kautta myös kuudes ehdokkuus, nimittäin tuottaja Jussi Jaakonaho on ehdolla vuoden tuottaja-sarjassa.

Kwan-yhtye sai neljä ehdokkuutta ja Antti Tuisku, Hanna Pakarinen ja The 69 Eyes saivat kukin kolme ehdokkuutta. Antti Tuisku on ehdokkaana vuoden kotimaiseksi artistiksi, vuoden pop-tulokkaaksi ja vuoden debyyttialbumista.

Vuoden hiphop-albumin Emmasta kisaavat Elastisen Elaksis Kivi, Pikku G:n Suora lähetys, Mariskan Memento Mori ja Giant Robotin Domesticity. Hieman yllättäen joukosta puuttuu Kwan, joka on jostain syystä ehdolla vuoden pop-albumin sarjassa.

Vuoden yhtyeen Emman saajiksi ovat ehdolla The 69 Eyes, Nightwish, TikTak ja Eppu Normaali. Popstars2 -voittaja Indx jäi odotetusti ilman Emma-ehdokkuutta.

Vuoden kotimaisen ja ulkomaisen artistin päättää yleisö. Suomen Ääni- ja kuvatallennetuottajat ÄKT ry jakaa Emma-palkinnot 26. helmikuuta järjestettävässä Emma-gaalassa.