Elvis on tuhannes listaykkönen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Rockin kuningas, Elvis Presley, sai postuumisti kunnian olla Britannian virallisen singlelistan tuhannes listaykkönen. Myydyimpiä singlejä on listattu jo 53 vuoden ajan. Tässä valossa kunnian sai siis oikea artisti.

Kyseinen kappale on Elviksen vuonna 1959 äänitetty kappale One Night, jonka uusi painos myytiin heti loppuun. Kyseinen julkaisu on lisäksi Elviksen 20. sinkkulistan ykkönen, mutta vieläkin enemmän, 22 ykkössijaa, on The Beatlesin Paul Mc Cartneylla, kun mukaan lasketaan myös miehen soolojulkaisut.

Elviksen materiaalin tekijänoikeussuoja on voimassa 50 vuotta. Tämä tarkoittaa sitä, että pian Elviksen materiaali vapautuu tekijänoikeussuojasta. Nyt levy-yhtiöllä on vielä hetki on siis aika rahastaa maailman kuuluisimman artistin tuotannolla.

Britannian singlelistan ensimmäinen listaykkönen oli Al Martinon Here In My Heart vuonna 1952.