Universal Music osti Spinefarmin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuoden suurin levy-yhtiö Universal Music Oy on ostanut suomalaisen Spinefarm -levy-yhtiön. Universal Music Oy hankki 22. tammikuuta omistukseensa koko Spin-Farm Oy:n. Jo aiemmin Universal Music oli Spinefarmin suurin osakkeenomistaja.

Spinefarm jatkaa toimintaansa itsenäisenä levy-yhtiönä. Sekä toimitusjohtaja Riku Pääkkönen, että muu henkilökunta jatkavat tehtävissään. Spinefarmin osuus kotimaisesta musiikin tuotannosta oli viime vuonna 8,5 prosenttia. Yhtiön leipiin kuluvat mm. Nightwish, Tarja Turunen, Children of Bodom, Finntroll, Peer Gynt ja Viikate.

Levy-yhtiöala on tällä hetkellä vahvassa käymistilassa. Sony Music ja BMG muodostivat vuodenvaihteessa uuden jättiyhtiön Sony BMG:n. Myös muilla saroilla on huhuttu suuristakin viihde- ja levy-yhtiökaupoista. Universal Music Oy:n ja Spin-Farm Oyn:n välistä kauppahintaa ei ole julkistettu.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat