Da Vinci Koodia kuvataan Louvressa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Dan Brownin menestyskirjan, Da Vinci: Koodi, elokuvaversiota kuvataan lähiaikoina myös Pariisin Louvressa. Ranskan kulttuuriministeriö antoi poikkeuksellisen kuvausluvan maanantaina. Elokuvan kuvaukset alkavat toukokuussa.

Suuri osa kirjan tärkeistä käänteistä tapahtuu juuri Louvressa, joten katsojan kannalta on tärkeää, että kyseiset kohtaukset voidaan kuvata niiden oikeassa ympäristössä. Elokuvan alkukohtaus tullaan kuvaamaan museon Grand Galleryssä, jossa kuvausryhmä on jo käynyt tutustumassa.

Poikkeuksellisen kuvausluvan takana on tietenkin turismi. Jo pelkkä Dan Brownin kirja on lisännyt turismia Pariisissa ja erityisesti Louvressa, jossa on perustettu myös opastettu Da Vinci: Koodi -kierros. Edellisen kerran Louvressa kuvattiin vuonna 1999, silloin ranskalaista elokuvaa Belphegor.

Da Vinci: Koodi -elokuvan ohjaa Ron Howard ja pääosassa, professori Robert Langdonin roolissa, nähdään Tom Hanks. Ensi-iltansa elokuva saa 2006.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat