Paha maa palkittiin Göteborgissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Paha maa -elokuva on palkittu Göteborgin elokuvajuhlilla. Lauantai-iltana järjestetyssä tilaisuudessa elokuva sai peräti neljä palkintoa ja 100.000 kruunun rahapalkinnon. Elokuva saa vielä toiset 100.000 kruunua käytettäväksi markkinointiin ensi toukokuun Cannesin festivaaleilla.

Aku Louhimiehen ohjaama elokuva palkittiin Nordic Light-sarjan parhaana elokuvana. Lisäksi Paha maa sai Fipresci-palkinnon, Ruotsin kirkon elokuvapalkinnon ja kuvaaja Rauno Ronkainen sai kunnian vastaanottaa Kodak Nordic Vision -pystin ja 50.000 kruunua. Kisassa oli mukana kahdeksan elokuvaa.

Paha maa on menestynyt hyvin valkokankailla. Elokuva keräsi kolmen ensimmäisen viikon aikana teattereihin 81.235 maksanutta katsojaa. Se oli myös viime viikkoon saakka Suomen katsotuin elokuva, kunnes Lentäjä nousi viikon 4 katsotuimmaksi elokuvaksi.