Tiktakin hitti oli joutua Venäjän Euroviisujen semifinaaleihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara.fi:n saamien tietojen mukaan Venäjän Euroviisukarsinnoissa mukana olleen Slavan kappale oli vahingossa joutua mukaan Venäjän Euroviisujen semifinaalien esikuunteluun. Kyse oli Tiktakin Lopeta -kappaleen venäjänkielisestä versiosta, jonka Slava esittää Samo Soboy -nimisenä.

– Siellä on tapahtunut erehdys, Maki Kolehmainen kertoi Stara.fi:lle. Minulle kerrottiin Venäjältä, että lähetti oli vienyt kappaleen väärään paikkaan ja se oli joutua semifinaalien esikuunteluun vahingossa. Kappale kuitenkin vaihdettiin jo ennen esikuuntelua.

– Sama biisi julkaistiin siellä jo aimmin radiopromona ihan luvallisesti ja kappale tulee myös Slavan levylle. Siellä toimii samassa talossa iso radio- ja televisioyhtiö, joten sen takia kappale on mennyt väärään paikkaan. Slava on yhä mukana karsinnoissa, ja nyt oikealla kappaleella, Kolehmainen lisää.

Kappale vaihdettiin siis heti, ja Slava kisasi kappaleella I Wanna Be The One, joka on Maki Kolehmaisen, Tracy Lippin ja Victor Drobychin käsialaa. Kappale sai semifinaalissa 9,7 prosenttia äänistä ja sijoittui finaalissa yhdeksänneksi. Drobychin toinen kappale pääsi Venäjän Euroviisuehdokkaaksi.

Tavoitimme puhelimitse keikalle matkalla olleen Tiktak-yhtyeen Mimmun. Yhtye ei ollut vielä saanut tietoa tapahtuneesta.

– Ei me olla kuultu mitään tuollaista. Onko toi edes totta? Kuulostaa kyllä aika oudolta, Mimmu kertoi Stara.fi:lle.

Euroviisujen luonteeseen kuuluu, että kaikkien kappaleiden tulee olla uusia ja ennen esittämättömiä. Edes luvallisia covereita ei kisassa sallita.