Anastacia

Haastattelut · Stara.fiStara.fi tapasi Suomeen tällä viikolla saapuvan tähden Lontoossa. Vakavasta sairaudesta toipunut tähti ei viihdy nykyisin julkisuuden valokeilassa.

Amerikkalainen 31-vuotias laulaja Anastacia ei jätä kylmäksi fanejaan. Tammikuun lopulla Helsingissä Radio Nrj Awardsin aikaan Hartwall Areenalla nähtiin villiä menoa ja kovaa rokkia, kun Anastacia esitti laulujaan faneilleen. Harjoitusten välissä laulaja ehti jopa tutkiskella suomalaisten lehtien päivän lööppejä.

– Imartelua, jos olen seksikäs ja kurvikas nainen. En häpeile näyttää muotojani! Paljastavien asujeni ja räväköiden mielipiteideni takia minua pidetään villinä petona, mutta sitä ole, laulajatar naureskeli.

Levyt Not That Kind ja Freak Of Nature nostivat Anastacian parrasvaloihin. Samalla rahahuolet katosivat, sillä levyistä jäi taskuun muutaman miljoonan euron verran kahisevaa.

Yhteensä pop-kaunottaren levyjä on myyty maailmanlaajuisesti jo lähes 10 miljoonaa kappaletta. Menestyksestä huolimatta Anastacia ei viihdy juorulehtien kansissa tai seurapiiirien kekkereillä.

– Vihaan julkisuutta, koska tekemisiäni ja sanomisiani seurataan nykyisin aivan liian tarkasti. Välillä olisi kiva olla vain tavallinen maalaistyttö, jota kukaan ei tunne, laulajatar hehkutti.

Viime vuonna markkinoille ilmestyi omaa nimeään kantava Anastacia -platta. Hitit Left Outside Alone ja Welcome To My Truth keikkuivat pitkään Euroopan listoilla sekä arvostetun Amerikan Billboard Chartin kärjessä.

Muutama vuosi sitten rokkimimmillä todettiin vakava rintasyöpä ja tähden elämä pysähtyi hetkeksi. Konserttikiertueet jäivät kesken ja hitit saivat odottaa. Anastacian arvot menivät uusiksi, ja terveys meni tietenkin uran edelle.

– Syöpä voi iskeä kehen vain, eikä se kysy ikää ja ihmistä. Onneksi selvisin sairaudesta ja voimia sekä tukea rakkaimmilta ihmisiltäni, Anastacia iloitsee selvittyään vakavasta sairaudesta.

– Minulle terveys, rakkaus ja hyvinvointi merkitsevät enemmän kuin hitit ja menestyminen, hän tuumaili.

Maaliskuun 10. ja 11 päivä rokkimimmi konsertoi Helsingissä ja tähti itse lupaa todella räväkkä menoa.

– Villiä ja tunteellista rokkia on ainakin luvassa. Uskon, että fanit saavat sitä, mitä haluavat… Ehkä vapaa-aikana ehdin käydä ostamassa kotiin jotain pieniä lahjoja, Anastacia vakuutteli.

Hyvällä tuuurilla tämän maailmatähden voi siis bongata Helsingin katukuvasta maaliskuun alkupuolella.

Teksti: Timo Repo & Jocka Träskbäck