Synteesi

Albumit · Stara.fi

Kuluneen vuoden trendinä on ollut kierrättää lähes kaikki 80- ja 90-lukujen klassikot 2000-luvun dancesoundeilla. Synteesi -levylle on koottu 18 tällaista viisua uudessa kuosissa.

Kokoelman aloittaa Dingon Autiotalo -biisin 2004 versio. Biisin soundit ovat peruskamaa, joten tanssilattiallakin versio voisi saada aikaan liikehdintää. Vokaaleista vastaa mm. O’ou -yhtyeessä aikanaan vaikuttanut Therese. Vokaalit ovatkin eteerisen hienot, mutta eivät välttämättä sovi juuri tähän biisiin.

Biisivalinnat ovat osuneet hyvin kohdalleen. Mukana on pop- ja rock-hittejä lähinnä 80-luvulta. Toki mukana on pari valintaa 70- ja 90-luvuiltakin. Levyn parhaimmistoa edustavat mm. Minä olen muistanut, jossa tosin flute-osaston flanger-soundi häiritsee kovasti. Yö-cover Vie mut minne vaan kuuluu myös levyn toimivimpiin biiseihin.

Yhtä en saa ja Pitääxunaina ovat soundeiltaan jo hieman lähempänä 2000-luvun vaatimuksia, mutta vieläkin halpis-osastoa. Positiivisia yllätyksiä ovat Katson autiota hiekkarantaa ja Katujen kuningatar.

Yleisesti levyn soundit ovat kuin 90-luvun puolivälin Keski-Eurooppalaisista eurodance -biiseissä, joita julkaistin jo silloin sadoittain. Tuo soundi ei täytä 2000-luvun vaatimuksia ja oikeastaan koko eurodance-tyyli on aikansa elänyttä kauraa, joka eli kulta-aikaansa jo yli kymmenen vuotta sitten.

Tässä on levy karvanoppaescortteihin, mutta muuta käyttöä tälle ei oikein keksi.

Pisteet 2/5