Synteesi

Albumit · Stara.fi

Kuluneen vuoden trendinä on ollut kierrättää lähes kaikki 80- ja 90-lukujen klassikot 2000-luvun dancesoundeilla. Synteesi -levylle on koottu 18 tällaista viisua uudessa kuosissa.

Kokoelman aloittaa Dingon Autiotalo -biisin 2004 versio. Biisin soundit ovat peruskamaa, joten tanssilattiallakin versio voisi saada aikaan liikehdintää. Vokaaleista vastaa mm. O’ou -yhtyeessä aikanaan vaikuttanut Therese. Vokaalit ovatkin eteerisen hienot, mutta eivät välttämättä sovi juuri tähän biisiin.

Biisivalinnat ovat osuneet hyvin kohdalleen. Mukana on pop- ja rock-hittejä lähinnä 80-luvulta. Toki mukana on pari valintaa 70- ja 90-luvuiltakin. Levyn parhaimmistoa edustavat mm. Minä olen muistanut, jossa tosin flute-osaston flanger-soundi häiritsee kovasti. Yö-cover Vie mut minne vaan kuuluu myös levyn toimivimpiin biiseihin.

Yhtä en saa ja Pitääxunaina ovat soundeiltaan jo hieman lähempänä 2000-luvun vaatimuksia, mutta vieläkin halpis-osastoa. Positiivisia yllätyksiä ovat Katson autiota hiekkarantaa ja Katujen kuningatar.

Yleisesti levyn soundit ovat kuin 90-luvun puolivälin Keski-Eurooppalaisista eurodance -biiseissä, joita julkaistin jo silloin sadoittain. Tuo soundi ei täytä 2000-luvun vaatimuksia ja oikeastaan koko eurodance-tyyli on aikansa elänyttä kauraa, joka eli kulta-aikaansa jo yli kymmenen vuotta sitten.

Tässä on levy karvanoppaescortteihin, mutta muuta käyttöä tälle ei oikein keksi.

Pisteet 2/5

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat