Tampereella kisataan human beatboxingista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tampereella kisataan kesällä human beatboxingin paremmuudesta. Turnin’ Fest -hiphop-tapahtuman yhteydessä valitaan Pohjoismaiden edustaja MM-kisoihin, jotka järjestetään Saksan Braunschweigissa 20. lokakuuta 2005.

Kilpailun palkintona on mm. kultainen Shure SM58 -mikrofoni.

Human beatboxing on rytmien tekemistä suulla. Rumpujen matkiminen on taitolaji, jossa korostuu rytmitajun jatkuva kehittäminen. Lisäksi mukaan kuuluu scratching, jossa matkitaan suulla vinyylilevyn raavintaääntä.

Suulla voi tehdä myös erilaisia perkussioääniä kuten veden tippumista, kädentaputuksia tai jopa tuulen vinguntaa. Human beatboxing antaa rajattomat mahdollisuudet tuottaa monenlaisia rytmejä ihmisvoimin, jopa kahta ääntä yhtäaikaa. Human beatboxing muistuttaa mongolialaisten kurkkulaulantaa. Human beatboxingin on tärkeä elementti hip hop -kulttuurissa.

Kilpailuun voivat osallistua kaikki yli 16-vuotiaat henkilöt, jotka ovat asuneet Pohjoismaissa yli vuoden ajan. Kisaan voi ilmoittautua 15.6. saakka lähettämällä esityksensä esimerkiksi videolla osoitteeseen Beatbox Battle Networks, P.O. Box 100 210, 10562 Berlin, Germany

Lisätietoja tapahtumasta: www.beatboxbattle.org