Love Parade tiensä päässä – Mayday jatkaa edelleen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Berliinissä jo vuodesta 1989 saakka järjestetty Love Parade -technotapahtuma on peruutettu jo toisena vuotena peräkkäin. Maailman suurimmaksi technofestivaaliksi paisunut konemusiikin juhla rikkoi ennätyksiä vuosi toisensa jälkeen, ja vuonna 1999 tapahtumaan osallistui yli 1,5 miljoonaa reiveria.

Ensimmäinen Love Parade oli pienen piirin hauskanpitoa, ja mukana oli vain 150 innokasta. Vuosi 1992 nousi technomusiikin kulminaatiopisteeksi sekä Love Paraden, että legendaarisen Mayday-tapahtuman ansiosta.

Suomestakin Love Paradeen lähti kymmeniä valveutuneita kuuntelemaan mm. Westbamin ja Marushan The Mayday Anthemia, joka soi tosin samaan aikaan myös Mayday-tapahtumassa. Myös siellä oli kymmeniä suomalaisia tamppaamassa.

Vuonna Love Paradessa nähtiin oli jo 30.000 juhlijaa ja sittemmin väkimäärä parhaimmillaan viisinkertaistui joka vuosi. 90-luvun puolivälissä myös Suomessa nähtiin saman tyylisiä tapahtumia, joissa kansa juhli rekkakulkueessa pitkin kaupunkien katuja tanssien teillä ja rekkojen lavoilla.

Nyt kun konemusiikki on taantunut huippuvuosistaan, tapahtumalle ei ole löytynyt tarpeeksi sponsoreita. Myös massiivinen roskaamisongelma on tuonut festivaalille pyyhkeitä useana vuonna. Järjestäjät toivovat kuitenkin, että Love Parade voitaisiin järjestää jälleen ensi vuonna.

Westbam jatkaa Mayday-perinnettä

Westbamin Mayday-tapahtuma on maailman suurin sisätiloissa järjestettävä yksittäinen technotapahtuma. Tänä vappuna päätapahtuma järjestetään Dortmundin Westfalenhallenissa. Mukana ovat jälleen kaikki technomaailman suurimmat nimet.

Westbamin tähdittämiä Mayday -raveja järjestetään ensi kuussa myös Venäjällä, Kreikassa, Belgiassa ja tietenkin Saksan Berliinissä, jossa hän esiintyy Paul Van Dykin kanssa lauantaina 21. toukokuuta.

Varsinaisen kansainvälisen läpimurtonsa Westbam teki pari vuotta The Mayday Anthemin jälkeen, vuonna 1994, kun hänen Celebration Generation ja Wizards of the Sonic hittinsä raikuivat warehouseissa ympäri maailmaa ja Bam Bam Bam -albumi nousi listoille.

Vuoden 1992 legendaarisen Mayday -tapahtuman slogan kuului: Forward ever – backward never… Vuoden 1993 vappuna järjestetyn tapahtuman teema olikin jo The Judgement Day.