Nicole Richie

Haastattelut · Stara.fi

Viihdelehti Stara.fi tapasi seurapiireistä tutun Paris Hiltonin ex-ystävän, Nicole Richien, Los Angelesissa. Seurapiirijulkkikset Nicole Richie ja Paris Hilton ovat komeilleet otsikoissa kissatappelunsa takia. Pitkäaikaiset ystävät ovat riidoissa, mutta kumpikaan osapuoli ei kerro asian taustoja. Syyksi väitetään molemminpuolista mustasukkaisuutta.

Hilton ei kuulemma sietänyt laihtuneen ja kaunistuneen Richien onnea miesrintamalla. Kihlautuminen DJ A.M:na tunnetun Adam Goldsteinin kanssa oli piste iin päälle. Raitistunut Richie ei taas huhujen mukaan jaksanut Hiltonin ainaista bilettämistä.

Mimmit tekivät kolme kautta Simple Life –tosi-tv-sarjaa. Viimeiseltä kaudelta arkistoissa on kuulemma tunti tolkulla tappeluita. Nyt kerrotaan, että Richie on saanut kenkää sarjasta, ja Hilton aikoo korvata hänet Kimberly Stewartilla, muusikko Rod Stewartin tyttärellä.

Tosin sarjan tuotantoyhtiö ei ole purkanut kummankaan sopimusta vielä. Yhtenä mahdollisuutena on, että Richie saa oman ohjelmansa. Se keskittyisi hänen hääsuunnitteluihinsa.

Vip-elämää

Stara.fi tapasi Nicole Richien onnellisempina aikoina, jolloin hän vielä kehui lapsuudenystäväänsä. Silloin kinaa aiheutti vain huoneen lämpötila.

– Paris pitää kylmästä ja minä lämpimästä. Kinastelimme siitä, Nicole paljasti.

Nyt huhut kertovat, että Hilton ei alun perin kaavaillut Richietä ohjelmaan. Ykkösvaihtoehtona oli aina Stewart, joka ei kuitenkaan aluksi lämmennyt reality-ohjelmalle. Richie taas innostui aiheesta saman tien.

– Olen Real World –ohjelmasarjan fani, ja meidän ohjelmalla on samat tuottajat. Innostuin aiheesta heti, koska luotin Jonathan Murrayyn ja hänen tiimiinsä.

Ainakaan Richien vanhemmat eivät olleet pahoillaan, että hulivilityttö joutui elämänsä ensimmäisen kerran tekemään kunnon töitä, ja heräämään kukonlaulun aikaan. Hän oli lapsuudessaan tottunut vip-elämään backstageilla ja lahjoihin tähdiltä. Prince antoi hänelle koiranpennun ja Kenny Rogers osti hänelle joululahjaksi Mercedeksen. Hän oli tuolloin vasta neljävuotias.

Maalaiselämää Richie oli nähnyt aiemmin vain televisiosta, ja hänen tuhannen taalan kapsekeissa oli vain korkokenkiä ja design-kolttuja. Arkansasin osavaltion Altus-kylässä, jossa on kahdeksansataa asukasta, hän herätti huomiota Hiltonin kanssa.

– Taisimme loukata aluksi kyläläisiä, mutta pyysimme lopuksi anteeksi kaikkia typeriä juttujamme. Sitä paitsi ohjelmassa pilkataan vain minua ja Parisia.

Hän oppi muiden muassa lehmän anatomiaa.

– Opin, miten lehmälle tehdään raskaustesti. Vedin hansikkaan käteen ja työnsin käteni lehmän peräaukosta sisään. Jos lehmä on tiineenä, sen tuntee saman tien.

Navettatöiden ohessa Nicole vilkuili Altus-kylän poikia. Sarjaa kuvattaessa hän oli vielä sinkku.

– Maalaispojat ovat söpöjä ja hyväkäytöksiä, oikeita namupaloja.

Päihteetön elämä

Lisäksi Nicole oppi arvostamaan suurperhettä. Leding-isäntäperheen läheiset välit ja avarasydämisyys tekivät vaikutuksen häneen.

– Yllätyin, että samassa huushollissa asui ihmisiä kolmessa eri sukupolvessa, mutta rakastuin perhe-elämään ja haluan jonain päivänä iso perheen.

Nicole on itse uusioperheen kasvatti. Lionel Richie ja hänen ensimmäinen vaimonsa Brenda Harvey adoptoivat Nicolen, kun tyttö oli kuusivuotias. Hänen biologinen isänsä, rumpali Peter Escovedo erosi Nicolen äidistä ennen vauvan syntymää, ja Lionel tarjosi vastasyntyneelle kotia. Escovedo hyväksyi tarjouksen ajatellen tyttärensä parasta. Lisää mielenkiintoa Nicolen elämään on tuonut hänen kummisetänsä, Michael Jackson.

– Lapsuuteni oli hauska ja läheiseni ovat aina kannustaneet minua. Leikin pienenä Neverland-huvipuistossa, enkä aio sanoa ikinä pahaa sanaa kummisedästäni.

Jos Richien tv-ura ei etene toivotulla tavalla, saattaa hän valloittaa maailmaa muusikkona tai kirjailijana. Mimmillä on Darling-rockbändi, hän on tehnyt soololevyn, kaksi kirjaa – ja kermana pohjalla, hän suunnittelee kesähäitä vuodella 2006.

– Olen ollut ilman päihteitä kaksi vuotta. Olen oppinut kohtaamaan elämän, nauttimaan siitä sekä ottamaan vastuun. Haaveilen viidestä lapsesta, kolmesta tytöstä ja kaksospojista.

Teksti: Kirpi Uimonen

Los Angeles