Reetaleena : Avaimet

Albumit · Stara.fi

Reetaleena on mielenkiintoinen uusi pop-tuttavuus. Suurelle yleisölle hän tuli tutuksi television laulukilpailusta, mutta sitä osaa urasta pyritään nyt häivyttämään historiaan. Reetaleena tunnetaan toki myös Husky Rescue -yhtyeestä, joka on saanut aikaan kohinaa myös ulkomailla.

Vasta 21-vuotiaalla lupauksella on vankka kokemus lukuisista muistakin musiikkiprojekteista. Avaimet on Reetaleenan esikoissoolo, jolle Reetaleena on kirjoittanut biisejä jo 17-vuotiaasta saakka.Materiaali on siis lähtöisin artistin omasta kynästä. Mukana ovat olleet myös Ville Pusa, Paul Buono ja Toni Uotila.

Levyn soundi on kevyttä kotimaista poppia, jonka taustalla on vahva hengellinen sanoma. Fiilistä on haettu Macy Graysta, Alicia Keysista ja Joss Stonesta.

Levyn avausraita on raikas ja elämäniloinen Elokuvaa. Biisin taustakuoro tuo mieleen jenkkien gospel-sessiot. Kaikin puolin leppoisaa kuultavaa. Ensimmäinen sinkku Sun on turha on vauhdikas pop-veto, jonka kertosäkeen melodia jää helposti mieleen.

Levyn valopilkkuihin kuuluu myös vauhdikas Piano ja kitara, jossa on levyn paras kertosäe. Myös Pois päin ja Huomenna kestävät useita kuuntelukertoja.

Reetaleenan esikoislevy on mielenkiintoinen kokemus. Soundipuolella on panostettu myös uusiin ideoihin ja kokonaisuus on selkeä matka popin maailmaan.

Pisteet 4/5