Suomirokkia 10

Albumit · Stara.fi

Suomirokkia koonnut Suomirokkia -sarja on edennyt jo kymmenenteen osaansa. Juhlan kunniaksi tuplalevyllä on nyt mukana 36 suomalaista rock-kappaletta vuosien varrelta.

Tällä kerralla vuosien skaala on iso. Levylle on koottu hittejä Hassisen Koneen Rappiolla -hitistä tuoreempiin Jonna Tervomaan Yhtä en saa, Maija Vilkkumaan Ei ja Egotripin Matkustaja -biiseihin. Sarjan kymmenes osa ei ole ainakaan täytemusiikkia, vaan mukana on tosiaan laaja kattaus suomalaisia rock-tunnareita.

Klassikoista mukana ovat Hurriganes, Popeda, Badding, Eppu Normaali, Nylon Beat, J.Karjalainen ja Apulanta.

Levyn kattaus ei olekaan ihme, sillä se on pienimuotoisen kansanäänestyksen tulos. Peräti 130.000 ihmistä kertoi mielipiteensä omista suosikeistaan, ja tuloksen perusteella kasattiin ”optimaalinen” rock-eepos. Syksyllä julkaistaan vielä hieman tuoreempaa tavaraa sisältävä Suomirokkia 2005.

Jos sinulla ei ole vielä kattavaa suomirock-palettia levyhyllyssäsi, nyt sellainen on helppo hankkia.

Pisteet 4/5