Tappajahai täyttää 30-vuotta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi elokuvahistorian kuuluisimmista ja eniten pelkoa aiheuttaneista elokuvista, Tappajahai, täyttää tässä kuussa 30-vuotta. Juhlan kunniaksi Martha’s Vineyardin alueella järjestetään viikonloppuna erityinen JawsFest’05, joka kerää paikalle satojen Tappajahai-fanien lisäksi myös runsaasti elokuvasta tuttuja näyttelijöitä.

Mukana ovat ainakin Carl Gottlieb ja tarinan kirjoittanut Peter Benchley. Ohjaaja Steven Spielbergiä odotetaan myös paikalle, mutta hän ei ole vahvistanut tuloaan. Luonnollisesti mukana on myös elokuvan päätähti, eli mekaaninen Bruce-hai – tosin uutena versiona. Alueen rannat on lisäksi suljettu tapahtuman ajaksi ja taustalla soi legendaarinen pelottava bassokuvio.

Ensimmäinen Tappajahai -elokuva sai ensi-iltansa 22. kesäkuuta 1975. Elokuva menestyi valtavan hyvin ja sai sittemmin useita jatko-osia. Juhlan kunniaksi tässä kuussa julkaistaan erikois-DVD, jossa on mukana myös ennennäkemätöntä materiaalia.