Tanssiradio KLF aloitti Helsingissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomi on vihdoin saanut ensimmäisen tanssimusiikille omistetun radiokanavan. Kyseessä ei siis ole aikuisten humppakanava, vaan lähinnä konemusiikkiin keskittynyt Radio KLF 100Mhz.

Kanavan ohjelmistossa on sekä uusia, että myös vanhoja tanssihittejä. Kanavan edustaja Jesus Ziliachus lupaa tiedotteessa kanavalle pirteää linjaa. Kuuluvuusalueella asuu noin miljoona ihmistä, joista kanavalle odotetaan noin 50.000 kuulijaa.

Radio KLF:n ohjelmistoa ei ole vielä paljastettu, mutta ainakin Dj Tabin tunnin livesettejä kuullaan kolme kertaa viikossa. Ohjelman kotisivut löytyvät tästä.

The KLF – tanssimusiikin legenda

Uuden radioaseman nimi juontaa juurensa konemusiikkiduo The KLF:ään, joka nosti omalta osaltaan tanssimusiikin profiilia 90-luvun alussa. Jim Cauty ja Bill Drummond kävivät aikanaan myös Suomen Lapissa kaivamassa Elviksen kuvan erään tunturin laelle.

The KLF on tehnyt myös yhden maailman harvinaisimmista singleistä, K Cera Cera, jota löytyy Suomestakin tiettävästi vain kaksi kappaletta. Singleä jaettiin anomusten perusteella vain 300 kappaleen erä, kun Lähi-idän rauhanneuvottelut etenivät 90-luvun alkupuolella. Loput painoksesta on visusti tallessa ja julkaistaan vasta kun maailmanrauha syntyy.

Kanavan logo on jopa niin suora kopio yhtyeen logosta, että Stara.fi jää odottelemaan käsitelläänkö asiaa vielä leivättömän pöydän ääressä.