Rikottu biitti hallitsee Aasiassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kun Yhdysvalloissa ja Euroopassa tanssimusiikki soljuu nykyisin lähinnä tasabiittisen poljennon vauhdittamana, Aasian tanssihiteissä on saanut vallan rikottu biitti, Stara.fi tutkimusryhmä raportoi Bangkokin yöstä.

Tällä hetkellä suurin osa paikallisista, mutta länsityylisistä, tanssihiteistä on pohjaltaan identtisiä. Sama breakbeatin omainen, mutta tasaisempi poljento vauhdittaa suurinta osaa klubien hittitarjonnasta. Myös lukuisista ”länsihiteistä” on Aasiaa varten tehty samaa biittiä käyttävä versio.

Kyseessä ei siis ole breakbeat sellaisena, jona sitä käytti mm. breakbeatin uranuurtaja The Prodigy 90-luvun alussa. Sen sijaan se on eräänlainen välimuoto housesta ja breakbeatista. Nähtäväksi jää saapuuko kyseinen tyylilaji Euroopan klubeille. Vielä ei ainakaan Suomessa ole julkaistu yhtään samaa pohjaa käyttävää sinkkua.