Orlando Bloom

Haastattelut · Stara.fi

Viihdelehti Stara.fi tapasi suosikkinäyttelijä Orlando Bloomin Los Angelesissa. Tähti kertoi auliisti tuoreimman elokuvansa taustoja, mutta vaikeni naissuhteistaan.

Taivas maan päällä –toimintaelokuva oli Orlando Bloomille näytön paikka. Legendaarisen ohjaajan Ridley Scottin 140 miljoonan eepos on ensimmäinen elokuva, jossa Bloom on pääosassa. Aiemmin hän on esiintynyt näyttävissä sivuosissa, kuten Taru Sormusten Herrasta –trilogian Legolasina ja Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous –seikkailuelokuvassa Will Turnerina.

Kingdom of Heaven – Taivas maan päällä -pätkän maailman ensi-ilta oli 4. toukokuuta. Se nousi Suomessa katsotuimmaksi elokuvaksi yli 31.000 katsojalla, ja teki vuoden parhaan avauksen Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa, Hollannissa, Belgiassa, Sveitsissä ja Espanjassa. Leffa nousi listakärkeen myös Yhdysvalloissa, mutta suhteellisen vaisulla, noin 20 miljoonan tuotolla. Viime vuoden kesäkauden avaaja Van Helsing keräsi yli 51 miljoonan tuoton jenkeissä.

Elokuvan ajaton sanoma

Orlando Bloom on kohtelias ja hyväntuulinen. Kundi myöntää, että hänen uransa on mennyt pikajunan vauhtia eteenpäin. Joskus hän ei itsekään usko sitä todeksi.

– Valmistuin reilu kuusi vuotta sitten näyttelijäkoulusta. Olen ollut täysityöllistetty siitä asti. Se on aika uskomatonta, Bloom hämmästelee.

Hän on tullut tunnetuksi vähäpuheisista rooleistaan. Hän pitää sitä onnenpotkuna, sillä pitkät vuorosanat olisivat aluksi vain lisänneet perhosia hänen vatsassaan. Taivas maan päällä –pätkässä hän esittää seppä-Baliania. Vaimon itsemurha ajaa hänet epätoivon partaalle, ja elämää suurempaan seikkailuun. Siinäkään hän ei turhia puhu, vaan luottaa enemmän toimintaan.

– Elokuvan alussa hahmoni on masentunut, hän on menettänyt vaimonsa ja lapsensa. Hän on vaarallinen sekä itselleen että ympäristölleen, Bloom kuvailee rooliaan.

Samoihin aikoihin soturi Godfrey of Ibelin (Liam Neeson) etsii poikaansa, joka syntyi luvattomasta suhteesta Balianin äidin kanssa. Kuningas Baldwinin suosiossa oleva ristiretkeilijä omistaa maata Jerusalemissa.

– 1100-luku on verinen ja häijy. Ihmisarvo on nollassa. Vain perheen vanhin poika on arvostetussa asemassa, hän perii vanhempiensa omaisuuden. Muut lapset yrittävät hankkia elantonsa miten kykenevät. Sotilaan ammatti oli tuolloin houkutteleva vaihtoehto, Bloom kertoo.

– Balianin isä ei tarjoa pojalleen maata tai rahaa vaan perheen ja töitä pyhässä maassa. Se houkuttelee hukassa olevaa Baliania. Siitä alkaa hänen henkinen matkansa. Hän etsii anteeksiantoa ja ymmärrystä, hän jatkaa.

Mutkien kautta Balianista tulee Jerusalemin puolustaja. Sotaisan tarinan ydin on kaikesta huolimatta rauha, harmonia eri kulttuurien ja uskontojen kanssa.

– Elokuvan sanoma on idealistinen, että jokainen saisi olla oma itsensä uskonnosta, rodusta tai varallisuudesta huolimatta, ja elää ilman sotia. Tuo sanoma ei vanhene koskaan.

Vaitonainen naissuhteistaan

Bloomin mielestä Balianin on jokaisen miehen unelmarooli.

– Ritari saa tyttönsä, ja elää kuin sankari. Hän on rohkea ja kohtaa vihollisensa ilman pelkoa. Hän on totuudenmukainen, ja taistelee ihmisyyden puolesta, ei uskonnon, rahan tai omaisuuden puolesta.

Balian kantaa yllään 15 kilon varustusta. Vaikka osa vaatetuksesta ja miekoista on tehty muovista, ovat ne silti painavia.

– Aluksi olin nääntyä varustukseni alle. Joogasin, harrastin pilatesta, nostin puntteja ja söin paljon, jotta sain lisää massaa. Minulla oli hyvä kunto-ohjaaja. Harjoituksista oli apua myös selkäkivuilleni.

Komea Bloom on tunnetusti lyhytsanainen yksityiselämästään. Alkuvuodesta Orlando Bloom ja Kate Bosworth erosivat parin vuoden seurustelun jälkeen. He ilmoittivat eron syyksi työkiireet ja yhteisen ajan puutteen. Heidät on nähty kuitenkin eron jälkeen myös yhdessä. Bloom ei halua kommentoida asiaa.

– En halua puhua suhteista edes yleisellä tasolla, koska Kate voi kuvitella, että puhun meidän suhteestamme.

Julkisuuteen on tihkunut tieto heidän taannoisesta illallisesta Brasiliassa. Bloom jäi velkaa ravintolalle 760 taalaa, koska paikan luottokorttisysteemi ei toiminut.

Seuraavaksi Orlando Bloom nähdään Kirsten Dunstin kanssa Elizabethtown-romanttisessa draamassa.

– Olin puhki Elizabethtownin kuvauksissa, mutta hyvä musiikki, kuten Bob Dylan ja Bruce Springsteen, jota kuuntelimme setillä, antoi minulle energiaa.

Hän kuvaa parhaillaan jatko-osia piraattitarinaan yhdessä Johnny Deppin kanssa ja paljastaa haastattelun loppuun, että Rolling Stones –bändin Keith Richards saattaa vierailla seikkailutrilogian jatko-osissa.

Teksti: Kirpi Uimonen

Los Angeles