Sahara

Elokuvat · Stara.fi





Kesän elokuvailtoja turvaamaan teattereihin saapuu seikkailuelokuva Sahara, josta ei vauhtia puutu. Komediallisiakin osia sisällään pitävä elokuva jatkaa samoilla raiteilla mm. Indiana Jones -leffojen kanssa.

Historiallista amerikkalaista taistelulaivaa etsivä parivaljakko Dirk Pitt (Matthew McConaughey) ja Al Giordino (Steve Zahn) joutuvat yllättäen astetta suurempaan seikkailuun, kun he tapaavat WHO.n valveutuneen lääkäri Eva Rojasin (Penelope Cruz). Hän tutkii ryhmänsä kanssa outoja kuolemantapauksia, jotka linkittyvät Maliin.

Afrikkalainen sotaherra on päättänyt rikastua tuhoamalla ympäristömyrkkyjä, mutta kaikki ei menekään suunnitelmien mukaan. Myrkyt levittävät pian tuhoa ympäri maanosaa. Sankarit saavat pian huomata, että maapallon ekosysteemiä uhkaa ennennäkemättömän suuri katastrofi.

Clive Cusslerin seikkailuromaaniin perustuvassa elokuvassa mennään vauhdilla luotisateessa pitkin Afrikkaa. Räväkän alun jälkeen elokuvassa tulee pieni suvantovaihe, mutta loppua kohti vauhti taas kiihtyy.

Penelope Cruz ei ole ihan kotonaan tällaisessa seikkailuelokuvassa, mutta Steve Zahn suorastaan loistaa suulaan Al Giordinon roolissa. Positiivisen sekopäinen veijari hauskuttaa tosissaan. Toivottavasti miestä nähtäisiin jatkossa enemmänkin a-sarjan leffoissa.

Afrikan jylhistä maisemista on otettu kaikki irti. Tarina kulkee sopivan sujuvasti ja paketti on muutenkin hallussa. Sahara on railakasta seikkailua maailman pelastamiseksi.

Genre: Toimintaseikkailu (K11)



Ohjaaja: Breck Eisner



Pääosissa: Matthew McConaughey, Steve Zahn, Penélope Cruz, William H. Macy, Delroy Lindo



Kesto: 2h 06min



Ensi-ilta: 8.7.2005

Pisteet 4/5