DCX : Flying High

Singlet · Stara.fi

Tamperelainen parivaljakko Joel Kalsi ja Ari Myllymäki tunnetaan parhaiten Donnell & Douglas -projektistaan, jonka tuotoksia on julkaistu jo 17 maassa. Nyt miehillä on uusi projekti DCX, joka edustaa hieman popimpaa puolta parivaljakosta.

Projektin ensimmäinen sinkku on Flying High, joka on astetta tiukempaa eurodancea nykyaikaisilla soundeilla ryyyditettynä.

Säkeistöissä olevan miesvokaalin soundi on 90-luvulta tuttua flangeria. Samaa settiä käyttivät aikanaan mm. Laserdance ja Koto. Sittemmin samaa soundia ovat käyttäneet lukuisat eurodance-ryhmät, kuten E-Type ja Blue (Da Ba De) hitillään listoille noussut Eiffel 65.

Kappaleen radioversiossa toimivinta on energinen biitti. Kertosäkeen melodia voisi olla vielä hiukan tarttuvampi, mutta kertosäe toimii tälläkin hetkellä oikein mukavasti. Soundien puolesta mennään a-luokassa ja veikkaisin tästä potentiaalista tanssihittiä myös ulkomailla.

Sinkulla on mukana on myös ruotsalaisen Cid Incin remix, joka toimii housepoljentoisesti erittäin hyvin. Jalka lähtee tamppaamaan lattiaa välittömästi. Kyseinen versio on tiedotteen mukaan herättänyt kiinnostusta myös rapakon takana. Sinkku julkaistaan Suomen lisäksi mahdollisesti myös Etelä-Afrikassa ja Saksassa.

Pisteet 4/5