Sinead O’Connor palaa reggae-levyllä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Alkuvuodesta 1990 pinnalle raketin lailla Nothing Compares 2 U -kappaleella noussut Sinead O’Connor on palaamassa musiikkimaailmaan parin vuoden tauon jälkeen. Hän ilmoitti vuonna 2003 jättävänsä musiikin kokonaan, mutta on nyt pyörtänyt puheensa ja tehnyt sopimuksen kahdesta uudesta levystä.

Ainakin ensimmäinen levy tullaan suunnitelmien mukaan julkaisemaan vielä kuluvan vuoden aikana. Levyn materiaali tulee hieman yllättäen olemaan reggaeta, ja levyn tuottajiksi on pestattu jamaikalaiset Sly ja Robbie. Jälkimmäinen levy tulee olemaan reggaen sijaan enemmän sineadmaista materiaalia, jossa on vaikutteita mm. punkista.

– Haluan suunnata tulevat levyni aiempaa enemmän henkisille markkinoille. Nykyinen hittimusiikki on puhdasta kuin huoran suudelma, 38-vuotias Sinead totesi irlantilaiselle Hotpress -lehdelle.

Levyn julkaisun jälkeen Sinead suuntaa myös laajalle Yhdysvaltain kiertueelle.

Tähti on pysynyt otsikoissa reilun vuosikymmenen ajan mm. paljastamalla olevansa lesbo, mutta mentyään sen jälkeen naimisiin miehen kanssa. Lisäksi hän on aiheuttanut erilaisia välikohtauksia keikoillaan ympäri maailmaa.