HIM : Wings of A Butterfly

Singlet · Stara.fi

Suomalainen lovemetallin sanansaattaja HIM jyräyttää jälleen syksyllä kehiin uutta odotettua materiaalia. Syyskuussa julkaistavalta Dark Light -albumilta julkaistaan 7. syyskuuta ensimmäinen single Wings of A Butterfly, jonka Viihdelehti Stara.fi sai kunnian kuunnella ennakkoon.

Wings of A Butterfly -kappaleen yleinen soundi on selvästi aiempaa HIM -materiaalia positiivisempaa ja raikkaampaa. Tumma pilvi on saanut väistyä tällä erää takavasemmalle ja nyt biisissä mennään oikein leppoisissa merkeissä. Soundipuolen kikkailut tuovat mieleen monet 80-luvun loppupuolen rock-vedot.

Biisin kertosäkeen melodia on erittäin tarttuva, mikä antaa odottaa sinkun menestykseltä paljon. Muutaman kuuntelukerran jälkeen biisi onkin jo varma hitti. Kertosäkeen jälkeinen kitarariffi tuo mieleen roots-touhut ja jopa irkkusoundin.

Biisi loppuu echomaisesti kaikuen, mikä ei välttämättä oikein kuulu muuten hienoon kokonaisuuteen ja latistaa tunnelman juuri viime sekunneilla. Ilman tätä loppua kappale olisi selkeästi viiden tähden viisu. Tässä on kuitenkin erittäin hieno jatko yhtyeen hittiputkelle. Toivottavasti koko albumi on samaa sarjaa.

Singlen on tuottanut ja miksannut maineikas Tim Palmer, joka on työskennellyt aiemmin mm. U2:n, Ozzy Osbournen ja Pearl Jamin kanssa.

Pisteet 4/5