Koneistossa 9.000 kävijää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingissä viikonloppuna järjestetty Koneisto-festivaali veti Kaapelitehtaalle yhteensä noin 9.000 kävijää. Perjantaina paikalla oli 3.500 kävijää ja lauantaina klubimusiikin ystäviä saapui paikalle noin 5.500.

Tapahtuman pääesiintyjä, Molokosta tuttu Roisin Murphy, esiintyi lauantaina. Murphyn sooloalbumi Ruby Blue julkaistiin kesällä. Perjantain odotetuin esiintyjä oli hiphop-veteraani Inspectah Deck, joka tunnetaan mm. Wu-Tang Clan -yhtyeestä. Tapahtumassa esiintyi myös mielenkiintoinen norjalainen pop-nimi Annie.

Koneistossa nähtiin luonnollisesti myös kattava otos suomalaisesta klubimusiikista. Lavalle nousivat mm. Giant Robot, Asa, Ruudolf sekä Rinneradion uusin muodostelma Radioton.

Koneisto-festivaali sai alkunsa Turusta, josta se siirrettiin Turun kaupungin tuen puutteen vuoksi Helsinkiin vuonna 2002.