Game Over

Elokuvat · Stara.fi

Kotimaisen elokuvan vilkas syksy jatkuu Pekka Lehdon ohjaamalla toimintaelokuvalla. Game Over -leffan tarina perustuu vahvasti muutaman vuoden takaisiin Heinojen kaksoismurhiin. Tositarinan ympärille on toki kudottu muutamia juonta kasvattavia säikeitä.

Elokuva kertoo Kimistä, rikkaan perheen itsevarmasta lapsesta, joka kietoo niin sanotut ystävänsä helposti pikkusormensa ympärille. Kun pääosassa on Reino Nordin, tulee väkisinkin mieleen useita yhtymäkohtia taannoiseen Hymypoika -floppiin. Yhtäläisyydet jäävät kuitenkin siedettävälle tasolle ja elokuvasta voi nauttia ilman alituista vertailua.

Elokuvan perustarina on siis tuttu iltapäivälehdistä muutaman vuoden takaa. Nuoret miehet ampuvat yrittäjäpariskunnan metsätielle sijoitetussa väijytyksessä. Mielenkiintoiseksi elokuvan tekee surmiin johtavat tapahtumat, jotka ovat toivottavasti fiktiivisiä. Kimi saa huijattua ystävänsä tekemään suurimman mahdollisen rikoksen ja on itse vähällä selviytyä ilman rangaistusta.

Reino Nordin on uskottava ärsyttävän ja rikkaan pennun roolissaan. Hän ei yli- eikä alinäyttele. Tapio Liinoja on mies paikallaan verkostomarkkinointiyrityksen omistajana. Karoliina Blackburn on oivallinen valinta asialliseksi, mutta tarvittaessa räväkäksi naispoliisiksi.

Elokuvan ohjaus toimii siedettävästi, vaikka välillä onkin vaikea olla perillä tapahtumista. Leikkauksessa olisi ollut vielä petraamisen varaa, sillä klaffivirheitä on riittämiin. Ehkä jopa tarkoituksella, mutta katselunautintoa se ainakin häiritsee. Lisäksi dialogissa viljellään liikaa typeriä elämänviisauksia, joita toistellaan pitkin elokuvaa kuin jotain mantraa.

Yhtymäkohdat Heinojen surmiin vain lisääntyvät elokuvan kuluessa. Myös poikien ikä sekä heidän saamansa tuomiot, 12 vuotta vankeutta, ovat samat kuin todellisissa surmissa. Ai niin, päähenkilö sai tosielämässä elinkautisen tuomion…

Genre: Toiminta/jännitys (K15)Ohjaaja: Pekka LehtoPääosissa: Reino Nordin, Julius Lavonen, Juuso Pekkinen, Jarkko Niemi, Lilli Aro, Karoliina Blackburn, Aimo Räsänen, Maria Järvenhelmi, Tapio Liinoja, Joonas SaartamoKesto: 1h 21minEnsi-ilta: 26.8.2005

Pisteet 3/5