Euroviisut jälleen kutsukilpailuna

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen Euroviisukarsinnat käydään myös ensi vuonna kutsukilpailuna. Ensimmäisen kerran etukäteen valittuja artisteja ja tuottajia pääsi suoraan semifinaaleihin tänä vuonna. Vuoden 2006 karsintaan pääsee suoraan 12 artistia, jotka valitaan levy-yhtiöiden kanssa käytävien neuvottelujen pohjalta. Artistit julkistetaan marraskuussa.

– Eurovision laulukilpailu on koko kansan tapahtuma ja kansa haluaa nähdä suosikkiartistinsa mukana karsinnassa. Karsinnan järjestäminen kutsukilpailuna on keino saada eturivin artistimme ja sitä kautta levy-yhtiöt mukaan kilpailuun laajalla rintamalla, YLE Viihteen ohjelmapäällikkö Ilkka Talasranta kertoo Euroovisujen verkkosivuilla.

Toivottavasti ensi vuonna myös ”ammattilaisraatiin” valitaan musiikin ammattilaisia, jotta varsinaiseen finaaliin, eli yleisöäänestykseen, saadaan sinne kuuluvat kappaleet. Kuluvan vuoden ”ammattilaisraadissa” istui musiikin ja viihteen ammattilaisten sijaan tavallisia kansalaisia siivoojista rekkakuskeihin.

Ensi vuoden Suomen Euroviisuedustaja valitaan 11. maaliskuuta 2006. Finaalia edeltää vielä Euroviisu-kiertue. Ensi vuonna on juhlavuosi, kun Suomi on ollut mukana Euroviisuissa 40 kertaa. Varsinainen Euroviisu valitaan Ateenassa, Kreikassa, 20. toukokuuta 2006.