James Deanin onnettomuusauto halutaan ostaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nuoren kapinallisen, eli näyttelijä James Deanin, entinen auto halutaan saada automuseon kokoelmiin. Kyseessä ei olekaan ihan mikä tahansa menopeli, sillä Dean ajoi kuolemaansa johtaneen kolarin kyseisellä Porsche 550 Spider -autolla Kaliforniassa 30. syyskuuta 1955.

Yhdysvaltain Illinoisissa sijaitseva The Volo Auto Museum -automuseo on tarjonnut surullisen kuuluisasta autosta peräti miljoona dollaria. Ongelmana on nyt se, että auton olinpaikkaa ei tiedetä. Se katosi mystisesti kolme vuotta onnettomuuden jälkeen.

Deanin ystävä George Barris oli lisännyt auton perään numeron 130 ja kutsumanimen ”Little Bastard”, eli pikku paskiainen, kuten 24-vuotias näyttelijä oli halunnut. Onnettomuuden jälkeen Barris lainasi autoaan poliisille esittelyjä varten, ja yhden esityksen jälkeen auto kuitenkin katosi matkalla Kaliforniasta Floridaan.

Mikäli automuseo löytää auton ja saa sen haltuunsa, se perustaa Deanin kuoleman 50-vuotisnäyttelyn. Tällä hetkellä automuseolla on hallussaan vain auton matkustajan puoleinen ovi.

– Kyseessä on yksi historiamme tärkeimmistä autoista. Se kuuluu museoon, johtaja Greg Grams kertoo.

Kommentoi Facebookissa

Uusimmat