Crash

Elokuvat · Stara.fi

Yksi vuoden mielenkiintoisimmista elokuvista on ehdottomasti Crash. Paul Haggisin ohjaama monisäikeinen draama sijoittuu Los Angelesiin, jossa se tutustuttaa katsojan kahden vuorokauden aikana tavallisiin ihmiskohtaloihin.

Köyhät, rikkaat, lainvalvojat, rikolliset, valkoiset ja värilliset yrittävät elää omaa elämäänsä turvassa maailman pahuudelta, mutta aina jossain kohtaa tapahtuu törmäys. Törmäyksiä tapahtuu asenteiden, kulttuurien, kielten ja ihonvärin erilaisuudesta. Rakkaus muuttuu häpeäksi, oikeus vääryydeksi ja suojelu murhaksi.

Haggis on luonut hienoa kuvakerrontaa. Elokuvassa ei ole mitään selkeää juonta, mutta mielenkiinto säilyy, intensiteetti on korkea ja leffa pitää katsojan pihdeissään alusta loppuun. Irralliset tarinat kulkevat kaukana toisistaan, kunnes ne lopulta nivoutuvat yhdeksi todellisuudeksi, joka muodostaa verkon. Verkko valottaa enkelten kaupungin asukkaiden elämää ja elämän raadollisuutta.

Tapahtumat keskittyvät paljolti rasistisiin aiheisiin ja siksi luonnollisena linkkinä tarinoiden välillä ovat poliisit. Näyttelijöinä valkokankaalla nähdään tuttuja nimiä. Mukana ovat Matt Dillon, Ryan Philippe, Sandra Bullock, Don Cheadle ja hiphop-tähti Chris ”Ludacris” Bridges.

Crash on vaikuttavuudessaan yksi vuoden parhaista elokuvista.

Genre: Draama (K11)
Ohjaaja: Paul Haggis
Pääosissa: Matt Dillon, Don Cheadle, Sandra Bullock, Jennifer Esposito, William Fichtner, Brendan Fraser, Thandie Newton, Ryan Phillippe, Terrence Howard, Chris ”Ludacris” Bridges, Larenz Tate, Michael Penã
Kesto: 1h 54min
Ensi-ilta: 2.9.2005

Pisteet 5/5

Uusimmat