Sirkesalon levyn tuotto hyväntekeväisyyteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Levy-yhtiö EMI Finland lahjoittaaa Thaimaassa viime vuoden lopulla menehtyneen Aki Sirkesalon Sanasta miestä -albumin tuoton hyväntekeväisyyteen. Tuotto ohjataan Plan Suomi Säätiölle, ja se suunnataan lapsikeskeiseen kehitysyhteistyöhön Aasiassa ja Afrikassa. Tuettavien hankkeiden teemoina ovat koulutus, terveys ja lapsen oikeuksien edistäminen.

– Olemme erittäin kiitollisia tästä lahjoituksesta – ja nimenomaan siitä, että Aki oli niin aktiivisesti mukana toiminnassamme. Lahjoitus mahdollistaa niiden arvojen edistämisen, jotka Aki yhteistyössämme nosti esille, kertoo ohjelmajohtaja Marja Jörgensen Plan Suomi Säätiöstä.

Vuonna 1937 perustettu Plan toimii 60 eri maassa. Se on kehitysyhteistyöjärjestö, jonka tavoitteena on parantaa kehitysmaiden lasten elämänlaatua. Plan tekee työtä lapsen oikeuksien toteutumiseksi. Suomessa toiminta alkoi vuonna 1998.

Sirkesalon viimeiseksi jäänyt Sanasta miestä -levy ilmestyi omaisten pyynnöstä Akin kanssa sovitun alkuperäisen aikataulun mukaisesti 23.2. 2005 ja sen myynti on ylittänyt platinalevyn myyntimäärän yli 30.000 kappaletta.