Paris Hiltonin puhelimen tiedot paljastanut vankeuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Alkuvuodesta matkapuhelinoperaattori T-Mobilen verkkoon tunkeutunut nuorukainen on tunnustanut tekonsa. Hän sai verkosta käsiinsä lukuisten julkkisten tietoja ja näiden henkilökohtaisia tiedostoja, kuten kännykkäkameran kuvia.

Mukana oli myös seurapiiriprinsessa Paris Hiltonin ja Nicole Richien käyttämän Sidekick-palvelun tilejä, joista löytyi tähtien puhelinluettelot ja kuvia, jotka levisivät nopeasti Internetissä. Tämän seurauksena kymmenet maailmankuulut tähdet joutuivat vaihtamaan henkilökohtaiset puhelinnumeronsa.

Nuorukainen pääsi T-mobilen verkkoon käyttämällä Social Engineering -nimellä kulkevaa tapaa, jossa käytetään nimensä mukaisesti hyväkseen sosiaalisia taitoja ja kohdeyrityksen henkilökunnan varomattomuutta. T-Mobilen lisäksi nuorukainen tunkeutui myös useisiin muihin järjestelmiin.

Rikokset suoritettiin vuoden 2004 maaliskuusta alkaen. Tekijä tuomittiin rikoksistaan 11 kuukaudeksi nuorisovankilaan. Tuomion jälkeen alkaa kahden vuoden koeaika, jolloin hän ei saa käyttää lainkaan tietokoneita tai Internetiä.

Oikeusistuin ei paljastanut tekijän nimeä, mutta jo aiemmin kyseiseksi hakkeriksi on nimetty 21-vuotias Nicolas Jakobsen. Nyt aihetta koskevissa jutuissa on puhuttu vain ”17-vuotiaasta nuorukaisesta”.

Maailman kuuluisin hakkeri, yhdysvaltalainen Kevin Mitnick, sai kiinni jäätyään samankaltaisen tuomion, kun hän vietti ensin viisi vuotta vankilassa ja sen jälkeen kahdeksan vuotta koeajalla ilman tietokoneita. Mitnick on toiminut esikuvana elokuville Salasana Swordfish ja Operaatio Takedown. Lisäksi hänestä on kirjoitettu Takedown -niminen kirja. Nykyisin Mitnick pyörittää tietoturva-alan yritystä.

Uusimmat