Christian Forss : Hungry Heart

Albumit · Stara.fi

Christian Forss julkaisee nyt toisen albuminsa. Ensimmäinen levy myi mukavasti yli kultalevyrajan. Nyt Idols-kisasta pinnalle noussut poppari on saanut aiempaa enemmän räväkkyyttä soundiinsa.

Singlelohkaisu ja levyn nimibiisi Hungry Heart aloittaa albumin räväkästi selvästi aiempaa rokimmalla soundilla. Biisi on kevyttä rock-poppia ja kertosäe on ihan mukavaa kuultavaa. Ongelmia on lähinnä Chrisun artikuloinnissa. Englanninkielinen versiokin kuulostaa ihan simlish-kieleltä, jollainen versio kappaleesta myös löytyy.

Sinkkujulkaisu Half a Change on jo paljon parempaa kauraa. Kolmas raita If It’s Time To Say Goodbye on tunnelmallinen balladi, jossa on kuitenkin ripaus räväkämpää otetta. Oikein mainio pop-slovari.

Slovaritunnelmoinnin jälkeen Enough -kappale yllättää erittäin positiivisesti. Soundi on tuoretta ja raikasta rockia. Christianin ote on hyvä ja artikulointikin toimii. Erityisesti kertosäe saa jalan tamppaamaan lattiaa. Tässä on levyn paras raita ja mahdollinen radiohitti.

Petri Munckin ja Kristian Maukosen käsialaa oleva Sunshine on puuduttavan tylsä pöytälaatikkoveto. Korni pianopimputus ja halpisbiitti vievät tunnelmaa kauas 90-luvulle. Monipuolisen How Far -kappaleen loppupuolen kikkailut taas tuovat mukavasti kesätunnelmaa.

I Wanna Be With You kuulostaa hienolta varsinkin taustojensa osalta. Tunnelmaa on haettu 80-luvun hiteistä ja lopputulos on levyn parhaimmistoa. Play For Keeps menee jo täytebiisiksi, sillä siitä ei saa juuri mitään irti. Kappale vain soljuu toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

Levyn tuotantotiimissä on ollut mukana lukuisia tekijöitä Risto Asikaisesta Waldoon ja Geir Rönningistä Maki Kolehmaiseen. Siksi kappaleiden laatuerot ovat suuria ja levyn linja rikkonainen. Tällä kertaa lahden takaa tulleet vahvistukset pesevät selvästi suomalaisten virkaveljien tuotokset.

Kokonaisuutena levy on keskinkertaista poppia, mutta löytyy siltä pari tyylikästäkin vetoa.

Pisteet 2/5

Uusimmat